Rijangst

Daar kun je hulp bij krijgen

Je rijangstcoach

Misschien heb je allang genoeg de auto vermeden? Het wordt nu tijd om deze angst aan te pakken!

Volgens de statistieken van het CBS (2014) zijn er één miljoen mensen (voornamelijk vrouwen) in Nederland die last hebben van rijangst.


Simpele voorbeelden als: angst om in een file vast te staan of een lichte paniekaanval bij het tegemoetkomen van een tegenligger. Of dat je steeds met samengeknepen handen aan ‘t stuur en met je hart in je keel autorijdt. Stel je dan maar eens voor dat je in alle rust en ontspannen achter het stuur dergelijke situaties met gemak aankunt. Dat je altijd de situatie overziet, de meest veilige keuze neemt en doordat je de juiste beslissing hebt genomen los je ook nog eens soepel de fout van die andere verkeersdeelnemer op.


LMVO werkt met deze doelgroep door een sterk individueel gerichte coachende aanpak en het inzetten van hulpmiddelen als ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.

Nadat een vragenlijst is ingevuld, starten we met een kennismakingsgesprek en het maken van een zogenaamde ‘angst-hiërarchie’. Indien nodig maak ik daarbij gebruik van een complementair therapeut die meerijdt in de auto. Indien de oorzaken dieper liggen kan LMVO doorverwijzen naar een psycholoog. Doel is dat mensen met rijangst zich eindelijk vrij en veilig voelen in hun auto.

Wil je een gesprek?

arrow_drop_up arrow_drop_down