Rijangst

Daar kun je hulp bij krijgen

Rijangst begeleiding  regio Almere en Amsterdam

Je rijangstcoach

Misschien heb je allang genoeg de auto vermeden? Het wordt nu tijd om deze angst aan te pakken!

Volgens de statistieken van het CBS (2014) zijn er één miljoen mensen in Nederland die laatste hebben van rijangst.


Simpele voorbeelden als: angst om in een file te staan of een lichte paniekaanval krijgen bij het tegemoetkomen van een tegenligger of je rijdt met samengeknepen handen aan 't stuur met je hart in je keel komen vaker voor dan men denkt. Stel je dan maar eens voor dat je in alle rust en ontspannen achter het stuur de situaties met gemak aankunt. Dat lukt niet meer. De reactie/spanning van jouw lichaam en/of de paniek neemt jou aandacht om veilige beslissingen weg. Toch ben je er op uit dat je de situatie wilt overzien en de meest veilige keuze neemt. Daar kun je bij geholpen worden.

Stap voor stap wordt je begeleid om weer in vrijheid auto te rijden. Je komt je weer in contact met de bestuurder die je altijd al kende. Of in het gevoel met de auto komt weer terug en voel je weer contact met jouw zelfvertrouwen.  


LMVO werkt met deze doelgroep door een sterk gerichte coachende aanpak en oefeningen als ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.

In het intakegesprek nemen we tijd voor wat het probleem is . Middels een vragenlijst, en het maken van een zogenaamde 'angst-hiërarchie' wordt duidelijk welke route, aangepast op de hulpvraag, gaat worden. De MatriXmethode wordt ingezet om de trigger van de paniek te neutraliseren. Doel is dat mensen met rijangst zich eindelijk vrij en veilig voelen in hun auto.

Wil je een gesprek?