Over mij

In vrijheid autorijden

Missie

Mijn naam is Lida Min en mijn missie is het voor bestuurders mogelijk maken om veilig in vrijheid deel te nemen aan het verkeer.

Om tot een bestuurder te komen die in vrijheid deelneemt aan het verkeer leg ik de nadruk op de juiste omgang met het voertuig. Wanneer je één met de auto bent, heb je alle aandacht voor het verkeer dat zich buiten de auto bevindt.

De leerling in opleiding en cliënten met rijangst ervaren rust, ruimte en vrijheid voor het beoordelen van verkeerssituaties en vergroten hun zelfvertrouwen.

Coaching

De wijze waarop ik mijn lessen aanbied is coaching. Ik vermoei leerlingen in rijopleiding of cliënten met rijangst niet met instructies, ik help ze met het invullen van hun behoeftes door middel van coaching. Zij voelen zich verantwoordelijk voor het voertuig, worden gewaar van veiligheid voor zichzelf en hun omgeving, verkeersdoorstroming en milieu. Zo ontwikkel je zelfstandig autorijden binnen de veilige marges van het verkeer.

Volkswagen gof Sportsvan

Waarden

Meer dan 20 jaar onderschrijf ik drie belangrijke, waarden: Vreugde, Moed en Vrijheid. Niet alleen bij rij-instructie werken deze waarden, maar ook spelen zij een rol in mijn dagelijks leven. De drie waarden toegespitst op rij-instructie ziet er voor mij zo uit: Vreugde geeft het gevoel van ontspanning en plezier hebben in autorijden. Moed is de kracht die je nodig hebt om een rijopleiding of opfriscursus te gaan volgen en/of onzekerheden/angsten te overwinnen. Vrijheid is het ultieme gevoel dat je in elke omstandigheid, op elk uur van de dag, je snel en efficiënt kunt verplaatsen van A naar B.

Kwaliteit

Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk in mijn leven. Vanaf mijn adolescentie tijd tot op heden blijf ik opleidingen en cursussen volgen voor persoonlijke groei, ondernemerschap en verdieping van het vak rijangst / rijinstructie. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Rijangst , Verkeerskunde, ADAS (Advanced Drivers Assistance System) Faalangst, MatriXmethode en Ademtherapie. Tijdens de rijlessen werk ik met sterk gerichte coachende aanpak en zet ik hulpmiddelen in als ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en de  MatriXmethode gesprekstechniek .

Zorgvuldigheid

Mijn uitgangspunt is dat elk mens uniek is. Elke leerling krijgt de aandacht die zij nodig heeft, zodat een een groot gevoel van zelfvertrouwen ontwikkelt kan worden. Een bestuurder met rijbewijs die zich onzeker, onveilig of angstig voelt op de weg krijgt op maat coaching. Ik richt me onder andere op de input van de leerling / cliënt en ga hier efficiënt en accuraat mee om. Zorgvuldig en met aandacht begeleid ik je naar bewust worden van je mogelijkheden als bestuurder. Het doel is in alle rust en ontspannen achter het stuur te zitten, waarbij je verkeerssituaties met gemak aankunt.