23 augustus 2020 
1 min. leestijd

MatriXmethode gesprekstechniek voor het oplossen van jouw rijangst

MatriXmethode gesprekstechniek voor het oplossen van jouw rijangst

De MatriXmethode is een zeer effectieve gesprekstechniek. Mensen met rijangst komen vrij van een belemmerde blokkade.

Gebeurtenissen

Er zijn mensen met een rijbewijs die achter het stuur in paniek raken. Zij krijgen zweet in hun handen en/of een bonkend hart. Meestal weten zij niet waar dat ineens vandaan komt. Een cliënte met rijangst vertelde me: “Het was er zomaar, ik heb geen idee waar het vandaan kwam. Het voelde alsof ik geen controle meer had”.  En tijdens een rijopleiding voor het autorijbewijs zei een leerling:” Als ik op het praktijkexamen maar niet zo zenuwachtig ben en geen black out krijg. Ik heb dat ook bij mijn schoolexamens gehad”.  Door deze gebeurtenissen konden zij niet meer ontspannen en in vrijheid autorijden.

De MatriXmethode

Deze methode leidt naar een snel resultaat voor de rijangst cliënten. De MatriXmethode is gebaseerd op strategieën die mensen zelf bedenken. In dit proces hebben zien, horen, voelen en denken altijd een rol. Door gerichte vraagstelling gaan zijzelf, middels eigen interne processen, op zoek naar het antwoord/oplossing, zodat zij zelf de regie in handen hebben.

Rijangst begeleiding

In het traject rijangst begeleiding zet ik de MatriXmethode gesprekstechniek in. Deze techniek werkt snel en effectief. In het intake gesprek wordt duidelijk aan welke einddoelen de cliënt(e) gaat werken en wordt het plan van aanpak besproken.  Het is mogelijk dat, naast angst vrije autorijlessen, een MatriXgesprek hiervan onderdeel uitmaakt.

Vijf beloften

Dit zijn de vijf beloften van de MatriXmethode:

  1. Voor ieder probleem tussen de oren
  2. Zonder de inhoud van het probleem te delen
  3. wat is aangepakt, is blijvend opgelost
  4. Voor iedereen bereikbaar & toepasbaar
  5. Zelf eigen problemen voorkomen en oplossen

Lida Min, Rijangstcoach en MatriXprofessional

Link: Overeenkomsten en verschillen tussen EMDR en de MatriXmethode.

Over de schrijver
Reactie plaatsen